Ben jij een oude ziel?

Jezelf vertellen: wie goed doet, goed ontmoet?
Je vaak overal verantwoordelijk voor voelen. Als jij het niet doet, wie gaat het dan doen?
Ik had het willen zeggen! Niet gedaan, bang voor de eventuele gevolgen.
Boosheid in jezelf: ik heb het niet kunnen voorkomen. Heb ik wel genoeg gedaan?
Je grenzen aangeven. Niet kunnen voorkomen, je te laten kwetsen.
Herken je dit?

Uit het hart gegrepen.
De passieve verzetter: niet voor je rechten kunnen opkomen. Niet tegen onrecht kunnen, maar niet weten hoe het te voorkomen. NIet serieus genomen worden. Het gevoel hebben: kinderen worden overgeslagen. Later als je groot bent. Je onderdrukt voelen. Vaak je niet begrepen voelen?
Behoefte aan waardering, een aai over je bol. Aan een verwachtingspatroon willen voldoen.
80 Procent van de consulten (beursbezoekers en bellers) zijn oude zielen. Ze zoeken herkenning en bevestiging in de alternatieve wereld, omdat ze er een sterke verbinding mee hebben. Ik heb bij ondervinding, dat oude zielen een gezamelijke levensles hebben.

De boodschap is, dat ze struikelblokken ontmoeten, in de doorstroming in het leven. De moeilijkste en belangrijkste les is samenvatten met je eigen kracht. Verwerken in de levensles met emoties en grenzen aangeven. Het goed willen doen voor een ander, zichzelf onderschatten, te weinig vertrouwen in zichzelf. Een ander iets laten doen, wat je zelf zou kunnen doen. ‘Doe jij het maar, want jij kan het beter.’ Vasthouden aan het vertrouwde, niet tegen spanningen kunnen, zichzelf kwijtraken ten koste van wat dan ook. Het altijd willen oplossen. De ander moet tevreden zijn, ongeacht de consequenties voor zichzelf. Te weinig eigenliefde, om ruzie te voorkomen. Gaat soms zo ver, zelfs tot diefstal en prostitutie. Op de fiets gaan met 2 lekke banden, om het maar op te lossen.
Onvoldoende kunnen geven vanuit zichzelf, gevoel van tekort schieten, dat compenseren door de ander alsmaar te vergeven.

Herken je de oude ziel? Het zijn gevoelsmensen, emotie-en kwetsbare mensen. Het is hun kwetsbare, maar ook hun sterke kant. Vaak ook zichzelf laten beschadigen, of het niet kunnen afwenden. In het werk komen we deze mensen tegen in de zorgsector of de sociale beroepen, of waar het maar nodig is.

Het is een grote verantwoordelijkheid, die vanuit de hart-chakra aanwijsbaar is. De hart-chakra is verbonden met de hormonale klier de Thymus of zwezerik, die zich achter het borstbeen bevindt. Hun levensles is: om hun grenzen aan te geven en zich niet voor alles en nog wat schuldig te voelen.
‘Oh, ik zal het weer gedaan hebben.’
Niet blijven hangen in zelfmedelijden.

De kleur van de hart-chakra is groen, wellicht dat oude zielen vaak de bossen opzoeken. Behoefte aan rust, stabiliteit en met behulp van de natuur de ‘accu’ weer opladen.
Opvallend is, dat het vaak laatbloeiers zijn. In hun tweede gedeelte van het leven meer van zichzelf laten zien. Zelf meer tot ontwikkeling komen.
Het eerste deel is geweest. Hoe zwaar ook, zonder het verleden is er geen heden.

Samenvattend: bewustworden van de onmacht en de te leren levensles. Blokkades op te heffen, waardoor meer inzicht en evenwicht vrijkomt.
Ook in de balans tussen geven – nemen. Het bewust worden wat je overkomt en daardoor je grenzen beter aangeeft.

Oude Ziel

Niet iedereen vind je leuk en aardig.
Er zijn zoveel mensen die je niet moeten.
Zoveel zonder mening.
En ook: je wel lief vinden en van je houden.
Vaak is de zin van het leven.
Weinig nemen en veel geven.
Wanneer je de rust voelt in je lijf.
Tevredenheid en geen gekijf.
Dan ben je gelukkig, al is het maar even.

Bartholoméus