Oude Zielen volgens Paragnost Bartholomeus

Oude Zielen

Levensopdrachten

In het verre verleden hoorde ik weleens: ‘Je bent een jonge Ziel of je bent een oude Ziel. Ik dacht toen: ‘Waar baseer je dat eigenlijk op?’
Als je jong of oud bent in leeftijd? Heel veel geloven, meningen, overtuigingen hebben hier wel een verhaal over. Natuurlijk ik ook. Want ik miste een groep, namelijk de midden Ziel. Het is mijn inziens niet zo dat een jonge Ziel het moeilijker of makkelijker heeft dan een midden Ziel. Of een midden Ziel het lastiger heeft dan een oude Ziel.
Het zijn de levensopdrachten die bepalend zijn in dit leven. Ik zelf denk dat je kracht naar kruis krijgt. Vanzelfsprekend is bepalend hoe je hiermee om gaat. Welke keuzes je vanuit jeZelf maakt. Problemen op allerlei gebieden blijven terugkomen.
Zelfs ten koste van jeZelf vast blijven houden aan het vertrouwde. In mijn praktijk heb ik mensen ontmoet die geadopteerd zijn. Hun ouder(s) nooit hebben leren kennen. ‘Op transport’ gesteld zijn, wellicht naar pleegouders en/of pleeggezinnen.

Ook hier spelen de karakters van de biologische ouders een zeer belangrijke rol, zelfs een gedrag kan meegenomen worden. Kinderen van verschillende biologische ouders, kunnen samen in één pleeggezin komen en een heel verschillend gedrag vertonen. Wat zeker wordt bepaald en beïnvloed door het karakter, Dat mijn inziens niet verandert, daarentegen kan het gedrag van de persoon wel veranderen.

Wat vaak tot uiting komt via het kopieergedrag van de ‘omgeving’, zoals vrienden, andere familieleden of het soort werk dat iemand is gaan doen. Je daarbij veilig voelen. Ik ben, voor zover het mogelijk is, overtuigd dat buiten die factoren om veel te maken heeft met onze begeleidingsgidsen of beschermengelen.
Een bekend gezegde is, als iemand veel geluk heeft gehad: ‘Die persoon heeft een Engeltje op haar of zijn schouder zitten.’
Niets zo menselijk als je hierover twijfelt, toch (her)kennen veel mensen dit gevoel van binnenuit. Hebben dit zelf ook sterk ervaren, tijdens een spannende periode of gevaarlijke situatie.

pendelcursus

Oude Zielen en grenzen aangeven

Met mijn pendel kan ik contact maken met jouw frequentie en bepalen of je een jonge, midden of oude Ziel bent.
Hiermee ben ik in staat contact te maken met jouw geleidegidsen. Oude Zielen blijken meer Gidsen en Engelen bij zich te ‘dragen’.
Een midden Ziel meer dan de jonge Ziel.
Een jonge Ziel leeft haar of zijn leven meer vanuit de praktische kanten
De midden Ziel zit vaker in de knoop tussen Gevoel en Verstand en haar of zijn status.
De oude Ziel krijgt haar of zijn levenslessen in het leren Grenzen aangeven. Niet alleen voor de ander te leven. Niet alleen te blijven geven, maar ook voor jezelf dient te leren zorgen. Anders gaat het geven tenkoste van jouZelf.

Je zult voelen, dat als je trouw blijft aan jezelf en je het met jezelf naar je zin hebt, dat je het dan makkelijk deelt met een ander.
Dat is 1 van de kenmerken van Oude Zielen. Zorgen voor. Zorgen voor zichzelf. Zorgen voor de ander. Zorg jij voor jezelf? Laat jij ook voor jezelf zorgen, of doe je dit liever zelf omdat je niemand ‘tot last’ wilt zijn?
Het inzicht dat je ook zelf eerst moet durven en willen/kunnen ontvangen is megabelangrijk. Zo kun je ook het beste voor de ander blijven zorgen!

Bartholomeus

Voel je je vaak moe of ‘leeg’? Heb je last van je hooggevoeligheid? Ben jij een ‘gever’, maar voel je je vaak ‘leeg’ of uitgeput en heb je extra energie, rust en krachten nodig?
Heb je een reading , energiebehandeling of beide nodig?
Neem dan contact op met Bartholomeus. Hij helpt je graag verder.
Bel voor het maken van een afspraak: 015- 256 32 68 Mobiel 06-202 69 103

klik hier om een mail te sturen naar Bartholomeus

©BartholomeusParagnost